RUNE

Pentru inceput este bine sa stii ca, dintre toate practicile divinatorii, runele se apropie - pana la identificare - cu analogia facuta de mine in “home” de “limba necunoscuta, dar accesibila oricui”, dat fiind faptul ca, ele, privite ca simple litere – in numar de 24 – formeaza un autentic alfabet (“futhark”). Acesta a fost folosit de popoarele nordice in preistorie, atat pentru comunicare, cat si pentru magie. De altfel, in limbile moderne – daneza, scandinava etc. – “runa” inseamna sacru, secret, ascuns muritorilor, soapta, ele pastrandu-si in timp numai misiunea magica.

“Runele sunt forte deosebit de puternice, folosirea corecta a lor, duce la iluminare, la acumulare de cunoastere, permite netezirea Caii, evitarea greselilor. Folositi-le cu intelepciune!” – Dan SERACU

Urarea mea este: Raspunsul lor sa fie pentru binele tau cel mai inalt! ...

Pentru inceput este bine sa stii ca,
Dintre toate practicile divinatorii, runele se apropie - pana la identificare - cu analogia facuta de mine in “home” de “limba necunoscuta, dar accesibila oricui”, dat fiind faptul ca, ele, privite ca simple litere – in numar de 24 – formeaza un autentic alfabet (“futhark”). Acesta a fost folosit de popoarele nordice in preistorie, atat pentru comunicare, cat si pentru magie. De altfel, in limbile moderne – daneza, scandinava etc. – “runa” inseamna sacru, secret, ascuns muritorilor, soapta, ele pastrandu-si in timp numai misiunea magica.

Fiecare runa are un inteles ezoteric si manifesta energiile specifice acestuia atunci cand sunt desenate, pictate, sculptate, vizualizate sau rostite. Astfel, diferit de alte tehnici divinatorii, care isi limiteaza mai mult sau mai putin puterea in cea de oracol, runele sunt acceptate si ca instrumente magice. Vibratiile lor “ating” in special, corpul nostru emotional, si, asa cum ele pot oferi un echilibru interior, cu o regasire a propriei naturi si esente, la fel de bine, daca nu sunt tratate cu sobrietate si seriozitate, ele ne pot tulbura pacea sufletului.

De altfel, se spune ca, ODIN – zeu suprem in mitologia nordica – este cel care a daruit acest alfabet vracilor, magilor, preotilor si vrajitoarelor din vremurile preistorice, existand mai multe legende minunate legate de acest personaj. Dintre acestea eu aleg, povestea durerosului ritual la care s-a autosupus in cautarea cunoasterii, atarnandu-se timp de 9 zile de ramurile “copacului scandinav al vietii” si strapungandu-si trupul cu o sabie, cu scopul de a capata intelepciunea universala. Aceasta legenda se incheie spunand ca, din acel copac s-au rupt niste ramurele, ele au cazut pe pamant si au format un model, literele ascutite ale ale alfabetului “futhark” (din aceasta legenda m-am insirat si eu atunci cand am compus runele pe care ti le pun la dispozitie pentru divinatie).

Stiut fiind ca, ODIN era deopotriva zeu al intelepciunii si cunoasterii, al razboiului si mortii, al magiei si poeziei, ne imaginam cat de puternice sunt energiile emanate de aceste semne, de aceea lui i s-a dedicat cea de a 25 runa cea “nescrisa”. Te indemn sa le apelezi numai in situatii cu adevarat importante, nu mai des de o data pe zi. Intrebarea sa fie scurta si concreta, asa cum va fi de altfel si raspunsul lor, scrisa – in spatiul dedicat in etalare - sau cel putin rostita cu voce tare. Raspunsul lor poate fi interpretat – ca si la tarot – nu numai in varianta “in picioare”, dar si in cea “rasturnata”.  Personal, te sfatuiesc sa alegi intotdeauna numai prima situatie, avand si o motivatie convingatoare: o runa “favorabila” rasturnata devine mai putin imbucuratoare, pe cand o runa “amenintatoare” in pozitie dreapta, daca este raturnata devine – nu! pozitiva – ci, cu atat mai mult “negativa”! Putinul calcul probabilistic – desi acesta nu are nimic de a face cu divinatia – si natura umana sanatoasa, optimista, ma determina sa ma limitez la interpretarea simpla a pictogramelor.

In cazul zilelor de nastere sau a unui nou an, intrebarea se va pune diferit, la modul cat mai general. Prin ce se va diferentia acest an al vietii mele, cand imi voi purta varsta de ...ani, fata de cei anteriori? Ce-mi va aduce anul 2010 cu adevarat seminificativ? Etc.

Dupa ce vei primi raspunsul, te rog sa-l notezi intr-un notepad (copy-paste) si apoi sa reflectezi indelung la cele revelate. Daca nu faci acest lucru, e posibil sa uiti repede mesajul lor si sa revii cu aceeasi intreba la scurt timp, ceea ce ar fi o prostie, NU? Chiar daca, ceea ce vei afla, ti se va parea fara sens, confuz sau nepotrivit, pastreaza mesajul si reciteste-l in zilele urmatoare. Daca totusi nu intelegi mesajul lor, apeleaza la un oracol mai “vorbaret”si formuleaza intrebarea cu acuratete sporita.

“Runele sunt forte deosebit de puternice, folosirea corecta a lor, duce la iluminare, la acumulare de cunoastere, permite netezirea Caii, evitarea greselilor. Folositi-le cu intelepciune” – Dan SERACU

Urarea mea este: Raspunsul lor Sa fie pentru binele tau cel mai inalt!


Afla raspunsul runelor pentru tine
proudly powered by pentrucapot
dupa o idee marca vandidei.ro
www.e-divinatie.ro   www.e-tarot.ro   e-feng-shui.ro